Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 16:13 - бTV фалшифицирала разследване за черно тото
Автор: pironaa Категория: Други   
Прочетен: 2451 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.11.2010 16:22


 Днес излезе в една медия следния материал:

Разкритията на bTV за схемите с черното тото в българския футбол, се оказаха фалшиви, съобщи sportline. Букмейкърът и футболистът, които в сутрешния блок зад параван разказаха за скандални манипулации във футбола, всъщност са били синоптикът Емил Чолаков и репортерът Петър Нанев.

Невиждан скандал е на път да разтресе българския футбол, разкри Sportline.bg.

Скандалът обаче е невиждан и нечуван и за българските медии, ако се окаже вярна манипулацията на телевизионните зрители.


Сензационните разкрития преди седмица в сутрешния блок на bTV за черното тото у нас и участието в него на ЦСКА се оказаха вътрешномедийна партенка. Разкрихме, че зад образите на букмейкър и футболист са сеimage скрили служители на медията, които "извадиха" наяве схемата за уреждане на мачове, пише спортното издание sportline.

ЦСКА например бе обвинен, че нарочно прекратил мача в Мездра през пролетта, за да спести огромни загуби на заложилите за "2".

Цялата фалшификация била разплетена, след като случаят бил предаден от БФС на Прокуратурата. Пред нея "журналистите" от бТв вече нямало как да не разкрият самоличността на "разобличителите".

Шефовете на телевизията едва не колабирали като разбрали,че зад активното мероприятие стоят хора от сутрешния блок

и репортерът Петър Нанев (на снимката). Той е "футболистът" със сензационните разкрития. Представеният като букмейкър в студиото също е служител на bTV - синоптикът Емил Чолаков. "Интервюто" било организирано с цел да вдигне рейтинга на сутрешния блок, пише sportline.

Електронното спортно издание се подкрепя от Гриша Ганчев, който е разбрал за скандала от свои приятели в телевизията, научи BNews.

Очаква се на следващия борд на директорите на тв-консорциума да се вземат унищожителни мерки по скандала, който се очаква да нанесе съкрушителен удар най-малко върху сутрешния блок.

От ръководството на медията са пробвали всякакви методи, за да тушират удара, научи BNews. 

Част от "разкритията" на телевизия bTV от преди дни по темата за черното тото в българския футбол и за схемите, по които се уреждат мачове, вече са свалени от сайта на телевизията.

Припомняме, че в "разкритията" на сутрешния блок на телевизията  мъж, представен зад параван за роден футболист, разказа, че при едната схема президентите на клубовете се разбират, че на единия този сезон му трябват 3 точки от другия.  В деня на мача треньорът или президентът на клуба слизат при футболистите и казват: „Момчета днес трябва да помогнем на тези хора, но вие ще си вземете премиите като за победа. Те ще ни върнат услугата догодина”.  

В друга  схема са клубовете във втората половина на таблицата, които се издържат изцяло от тото. При нея президентът влиза в съблекалнята и казва: „Момчета днес трябва да паднете с четири гола разлика”. И футболистите излизат, играят, но гледат да паднат с четири гола разлика.





 





Гласувай:
1



1. анонимен - ЗРИТЕЛЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЪЖЕ!
12.11.2010 04:20
Ако са спретнали постановка и са лъгали зрителите виновните да си ходят от медията!Аман от лъжливи журналисти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pironaa
Категория: Други
Прочетен: 1416952
Постинги: 75
Коментари: 294
Гласове: 151
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930